Πρόκριση με δύο ομάδες στον Εθνικό ΤελικόYoung Business Talents

Στον Εθνικό Τελικό αγώνα του διαγωνισμού Διοίκησης Επιχειρήσεων Young Business Talents, που θα διεξαχθεί στις 22 Μαρτίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κατάφεραν να προκριθούν δύο ομάδες της πρώτης τάξης του σχολείου μας .

Οι μαθητές και οι μαθήτριες από τις ομάδες OLYMPOS2 και OLYMPOS3 χρειάστηκε να εκπαιδευθούν από τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους σε βασικές οικονομικές έννοιες και πρακτικές, να μελετήσουν πολύ προσεκτικά ένα αρκετά απαιτητικό σενάριο, να καταθέσουν 11 επιχειρηματικά σχέδια μέσο προσομοιωτή,  να προσαρμοστούν στις αλλαγές τις αγοράς, να παρατηρήσουν και να διδαχθούν από τα λάθη τους.

Διαγωνισθήκαμε στα ημιτελικά με 499 ομάδες από Λύκεια, δημόσια και ιδιωτικά, όλης της Ελλάδας και καταφέραμε να προκριθούμε στις 72 ομάδες του τελικού καταλαμβάνοντας την 2η και 7η θέση στην περιφέρεια Μακεδονίας Θράκης

Σε συνεργασία με το WWF καταθέσαμε περιβαλλοντική μελέτη των επιχειρήσεων που διοικούσαμε, με σκοπό να διαμορφώσουμε προτάσεις για τη μείωση του Αποτυπώματος Άνθρακα στο σχολείο μας.

Συνεργαστήκαμε , επικοινωνήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, αγωνισθήκαμε με ήθος, συνέπεια, ευγένεια και κανόνες. 

Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την αξία της βιωματικής μάθησης και τον σημαντικό ρόλο του Δημόσιου Σχολείο  στο να ανοίγει δρόμους και να δίνει ευκαιρίες για πρόοδο. 

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Διδασκόντων του ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ για την πολύτιμη υποστήριξη και την συνεργασία τους. Τους γονείς και κηδεμόνες των συμμετεχόντων μαθητών για την εμπιστοσύνη τους  καθώς και το Ίδρυμα Μποδοσάκη  για την υποστήριξη του προγράμματος.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και μαθήτριες: Γιαννακοπούλου Τριανταφυλλιά, Γιάντσιου Στυλιανή, Γρηγοριάδη Ιάσωνα, Γκόγκου Φανή, Γκίνου Βαλαντία, Νατσιό Στέφανο, Λυμπανοβνού Ειρήνη, Πλιάτσικα Βασιλεία , Βασίλη Κώστα, Καραθανάση Μάρθα.

Καλό αγώνα ομάδες μας στον τελικό!!!!!!!!!