Διδακτική επίσκεψη στη τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου μαθήτριες και μαθητές του Πρότυπου και 1ου ΕΠΑΛ Κατερίνης, πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη τσιμεντοβιομηχανία «ΤΙΤΑΝ» στη Θεσσαλονίκη.

Η επίσκεψή τους ξεκίνησε με μια αρκετά διαφωτιστική παρουσίαση από τον κ.Ανέστη Σελεγγίδη, Προϊστάμενο Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του εργοστασίου. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την ιστορία και την εξέλιξη του ομίλου «ΤΙΤΑΝ» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τις εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα που λειτουργούν στο χώρο, την ακριβή σύσταση του τσιμέντου, τον τρόπο και τα στάδια παραγωγής του.

Μετά από ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα όπου κεράστηκαν σάντουιτς και νερό, έλαβαν τον απαραίτητο εξοπλισμό ασφάλειας και είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους του εργοστασίου, στο Control room και τις εγκαταστάσεις ποιοτικού ελέγχου.

Η διδακτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος «Μία Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» που υλοποιείται φέτος στο σχολείο μας, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ», με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.